ZAČETNI TEČAJ

O TEČAJU
Začetnike in vse tiste, ki bi radi izpopolnili svojo vrvno tehniko vabimo, da se nam pridružite na spomladanskem Začetnem tečaju športnega plezanja. Tekom tečaja boste spoznali tehniko plezanja in varovanja ter usvojili druga pomembna načela za varno plezanje na umetnih stenah in v naravi. 

KDAJ IN KJE
Tečaj bomo tokrat izvedli v krajši obliki, in sicer v sklopu petih srečanj po 3 ure (skupaj 15 ur). Tečaj bo potekal vsako sredo od 18.00 do 21.00 na visoki steni Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu. Začnemo v sredo, 19.5.2021 ob 18h. Dobimo se v avli pred vhodom v malo telovadnico.

PRIJAVE IN CENA TEČAJA
Obvezna je prehodna prijava po e-pošti na plezanje.kokalj@gmail.com. Na tečaj se lahko prijavite vsi, ki ste starejši od 18 let. Maksimalno število udeležencev je 10 (minimalno pa 5). Prijave zbiramo do zasedbe mest. Tečaj znaša 100 € na plezalca. Plačilo je možno poravnati pri vratarju, lahko pa vam račun pošljemo po e-pošti. V ceno je všteto poučevanje, organizacija in oprema. 
Vsa mesta so zapolnjena. Prijave so zaprte.

OPREMA
Priporočamo običajna športna oblačila. Priporočljivo je tudi, da imate svoje plezalne copate (možna izposoja ob predhodni najavi). Za ostalo opremo (vrvi, grigri, pasovi...) je poskrbljeno. 

VSEBINE TEČAJA
·  na kratko o športnem plezanju,
·  tehnika plezanja in varovanja,
·  vozli,
·  plezanje v vodstvu, vpenjanje,
·  spuščanje z vrvjo, prevezovanje,
·  napotki za varno plezanje.
 
KAKO DO STENE ŠKG?
Telovadnica ŠKG se nahaja za gimnazijo v kompleksu Zavoda sv. Stanislava, Štula 23, 1210 LJ Šentvid. Po parkirišču zavoda se peljete naravnost (do telovadnice vstopate skozi ločen vhod po stopnicah). Če je zapornica na parkirišču spuščena, prosimo, da uporabite obvoz okoli zavoda.

Izvajanje naših programov
sofinancira MOL

Info: plezanje.kokalj@gmail.com, 041569530 (A. Kokalj)