Galerija   

ZAČETNI TEČAJ

O TEČAJU
Tečaj je namenjen vsem, ki se želite naučiti osnov športnega plezanja. Tekom tečaja boste spoznali tehniko plezanja in varovanja ter usvojili druga pomembna načela za varno plezanje na umetnih stenah in v naravi. Tečaj bo potekal vsak torek, od 18.00 do 20.00, na plezalni steni ŠKG v Šentvidu. Vabljeni!

KDAJ IN KJE
Tečaj bomo izvedli v dveh delih oziroma semestrih tekom sezone:
· 13.10.2020 do 19.1.2021, vsak torek od 18h do 20h na ŠKG (1. del tečaja)
· 26.1.2021 do 27.4.2021, vsak torek od 18h do 20h na ŠKG (2. del tečaja).

Na prvem uvodnem srečanju se dobimo v torek, 13.10.2020, ob 18h, v avli telovadnice Škofijske klasične gimnazije, Štula 23, 1210 Ljubljana Šentvid. 

OBVESTILO!
Uvodno srečanje je prestavljeno. Nov datum začetka tečaja bo objavljen naknadno. Hvala za razumevanje. 

PRIJAVE IN CENA TEČAJA
Obvezna je prehodna prijava. Za prijavo izpolnite prijavnico na naši spletni strani (izberite možnost Začetni tečaj) ali pišite na plezanje.kokalj@gmail.com. Na tečaj se lahko prijavite vsi, ki ste starejši od 18 let. Maksimalno število udeležencev je 8 (minimalno pa 5). Prijave zbiramo do zasedbe mest.

Tečaj znaša 220 € za en semester (za študente 200 €). Če želite s tečajem nadaljevati v drugem semestru, znaša znesek obeh delov tečaja skupaj 390 € (za študente 360 €). V tem primeru lahko tečaj poravnate v dveh obrokih. V ceno je všteto poučevanje, organizacija in oprema.

OPREMA
Priporočamo običajna športna oblačila. Priporočljivo je tudi, da imate svoje plezalne copate. Za ostalo opremo (čelade, vrvi, kompleti, pasovi...) je poskrbljeno. 

VSEBINE TEČAJA
- na kratko o športnem plezanju,
- tehnika plezanja in varovanja,
- vozli,
- plezanje v vodstvu, vpenjanje,
- spuščanje z vrvjo, prevezovanje,
- napotki za varno plezanje,
- osnove teorije treninga...

Tekom tečaja bomo organizirali tudi plezalni izlet v naravi (ob dogovorjenem terminu v soboto ali nedeljo). Po uspešno opravljenem izpitu ob zaključku tečaja pridobite naziv Pripravnik športnega plezanja.
 
KAKO DO STENE ŠKG?
Telovadnica ŠKG se nahaja v kompleksu Zavoda sv. Stanislava, Štula 23, 1210 LJ Šentvid. Po parkirišču zavoda se peljete naravnost (za gimnazijo se nahaja telovadnica kot ločen objekt, vhod je po stopnicah). Če je zapornica na parkirišču spuščena, vas prosimo, da uporabite obvoz okoli zavoda, levo od glavnega vhoda. 


Vljudno vabljeni!

Izvajanje naših programov
sofinancira MOL