Galerija   

ZAČETNI TEČAJ

O TEČAJU
Tečaj je namenjen vsem, ki se želite naučiti osnov športnega plezanja. Tekom tečaja boste spoz

KDAJ IN KJE
Tečaj organiziramo dvakrat na leto, jeseni in spomladi.
Tečaj poteka na plezalni steni ŠKG (Športna dvorana Škofijske klasične gimnazije, Štula 23, 1210 LJ Šentvid). 

Na prvem uvodnem srečanju se dobimo v avli telovadnice Škofijske klasične gimnazije, Štula 23, 1210 Ljubljana Šentvid.

PRIJAVE IN CENA TEČAJA
Obvezna je prehodna prijava. Za prijavo izpolnite prijavnico na naši spletni strani (izberite možnost Začetni tečaj) ali pišite na plezanje.kokalj@gmail.com. Na tečaj se lahko prijavite vsi, ki ste starejši od 18 let. Maksimalno število udeležencev je 8 (minimalno pa 5). Prijave zbiramo do zasedbe mest.

Tečaj znaša 220 € za en semester (za študente 200 €). Če želite s tečajem nadaljevati v drugem semestru, znaša znesek obeh delov tečaja skupaj 390 € (za študente 360 €). V tem primeru lahko tečaj poravnate v dveh obrokih. V ceno je všteto poučevanje, organizacija in oprema.

OPREMA
Priporočamo običajna športna oblačila. Priporočljivo je tudi, da imate svoje plezalne copate. Za ostalo opremo (čelade, vrvi, kompleti, pasovi...) je poskrbljeno. 

VSEBINE TEČAJA
- na kratko o športnem plezanju,
- tehnika plezanja in varovanja,
- vozli,
- plezanje v vodstvu, vpenjanje,
- spuščanje z vrvjo, prevezovanje,
- napotki za varno plezanje,
- osnove teorije treninga...

Tekom tečaja bomo organizirali tudi plezalni izlet v naravi (ob dogovorjenem terminu v soboto ali nedeljo). Po uspešno opravljenem izpitu ob zaključku tečaja pridobite naziv Pripravnik športnega plezanja.
 
KAKO DO STENE ŠKG?
Telovadnica ŠKG se nahaja v kompleksu Zavoda sv. Stanislava, Štula 23, 1210 LJ Šentvid. Po parkirišču zavoda se peljete naravnost (za gimnazijo se nahaja telovadnica kot ločen objekt, vhod je po stopnicah). Če je zapornica na parkirišču spuščena, vas prosimo, da uporabite obvoz okoli zavoda, levo od glavnega vhoda. 


Vljudno vabljeni!

Izvajanje naših programov
sofinancira MOL