ZAČETNI TEČAJ

Vabimo na Začetni tečaj športnega plezanja
Začetnike in vse, ki bi radi izpopolnili svojo vrvno tehniko, vabimo na Začetni tečaj športnega plezanja - jesen 2024. Med tečajem boste spoznali osnove plezalnih tehnik in varovanja ter usvojili ključna načela za varno plezanje, tako na umetnih stenah kot v naravnih plezališčih. Po uspešno opravljenem izpitu boste pridobili naziv Pripravnik športnega plezanja.
  


Termin in obseg tečaja
Z začetnim tečajem začnemo v torek, 1. 10. 2024, ob 18.00. Tečaj bo potekal vsak torek od 18.00 do 20.00 na plezalni steni ŠKG v Šentvidu (z izjemo praznikov ali počitnic) in bo trajal do konca januarja 2025. Po zaključku boste imeli možnost s tečajem nadaljevati v obliki nadaljevalnega tečaja, ki bo potekal od februarja do maja 2025. V vsakem sklopu (začetni/nadaljevalni) bomo organizirali po dva plezalna izleta v naravi. 

· ZAČETNI TEČAJ, oktober 2024 - januar 2025
torek, 18.00 - 20.00, stena ŠKG + 2 izleta v naravi.
· NADALJEVALNI TEČAJ, februar 2025 - maj 2025
torek, 18.00 - 20.00, stena ŠKG + 2 izleta v naravi.

Cena tečaja in prijave
Cena posameznega sklopa tečaja znaša 240 € na plezalca. V ceno je všteto poučevanje, organizacija in oprema. Obvezna je prehodna prijava na plezanje.kokalj@gmail.com. Na tečaj se lahko prijavite vsi, ki ste starejši od 15 let. Prijave zbiramo do zasedbe mest. 

Oprema
Priporočljivo je, da tečajniki uporabljate svoje plezalne copate in plezalni pas. Za ostalo opremo (vrvi, varovalo, kompleti ...) je poskrbljeno.

Osnovne vsebine
·  na kratko o športnem plezanju,
·  tehnika plezanja in varovanja,
·  vozli,
·  plezanje v vodstvu, vpenjanje,
·  spuščanje z vrvjo, prevezovanje,
·  napotki za varno plezanje

Tekom tečaja bomo organizirali plezalne izlete v naravnih plezališčih (v soboto ali nedeljo, po dogovoru sproti oziroma glede na vreme). Izpit za Pripravnika ŠP bomo predvidoma izvedli enkrat spomladi (po dogovoru).


Kako do stene ŠKG? 
Športna dvorana ŠKG se nahaja v kompleksu Zavoda sv. Stanislava, Štula 23, 1210 LJ Šentvid (google maps). Ko vstopite na parkirišče zavoda, se peljete naravnost. Športna dvorana se nahaja za gimnazijo, do nje dostopate skozi ločen vhod po stopnicah. Parkirate lahko pred vhodom.

Vabljeni!
Dodatne informacije: plezanje.kokalj@gmail.com.