ZAČETNI TEČAJ

O TEČAJU
Začetnike in vse tiste, ki bi radi izpopolnili svojo vrvno tehniko vabimo, da se nam pridružite na jesenskem Začetnem tečaju športnega plezanja. Tekom tečaja boste spoznali tehniko plezanja in varovanja ter usvojili druga pomembna načela za varno plezanje. Tečaj bomo izvedli v sklopu desetih srečanj po tri ure. Po zaključku bo možno s tečajem nadaljevati.

KDAJ IN KJE
Spomladanski začetek tečaja še ni določen. Tečaj bo potekal enkrat na teden (ob dogovorjenem terminu) od 18.00 do 21.00 na visoki steni Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu. Tečaj bo obsegal 10 srečanj.

PRIJAVE IN CENA TEČAJA
Obvezna je prehodna prijava po e-pošti na plezanje.kokalj@gmail.com. Na tečaj se lahko prijavite vsi, ki ste starejši od 18 let. Prijave zbiramo do zasedbe mest. Tečaj znaša 220 € na plezalca. Plačilo je možno poravnati pri vratarju ob prvem obisku (plačilo je možno samo z gotovino) ali prek spletne banke (račun pošljemo po e-pošti). V ceno je všteto poučevanje, organizacija in oprema. 

OPREMA
Priporočamo običajna športna oblačila. Priporočljivo je tudi, da imate svoje plezalne copate (možna izposoja ob predhodni najavi). Za ostalo opremo (vrvi, grigri, pasovi...) je poskrbljeno. 

VSEBINE TEČAJA
·  na kratko o športnem plezanju,
·  tehnika plezanja in varovanja,
·  vozli,
·  plezanje v vodstvu, vpenjanje,
·  spuščanje z vrvjo, prevezovanje,
·  napotki za varno plezanje.
 
KAKO DO STENE ŠKG?
Telovadnica ŠKG se nahaja v kompleksu Zavoda sv. Stanislava, Štula 23, 1210 LJ Šentvid. Po parkirišču zavoda se peljete naravnost, telovadnica se nahaja za gimnazijo (kot ločen objekt). Vhod je po stopnicah. Parkiranje je možno pred vhodom. 

Izvajanje naših programov
sofinancira MOL

Info: plezanje.kokalj@gmail.com, 041569530 (A. Kokalj)