ZAČETNI TEČAJ

O tečaju 
Začetnike in vse tiste, ki bi radi izpopolnili svojo vrvno tehniko, vabimo na Začetni tečaj športnega plezanja. Tekom tečaja boste spoznali tehniko plezanja in varovanja ter usvojili druga pomembna načela za varno plezanje na umetnih stenah in v naravnih plezališčih. Tečaj bo potekal na visoki umetni steni. Po uspešno opravljenem izpitu pridobite naziv Pripravnik športnega plezanja. Tečaj organiziramo vsako jesen (enkrat na leto).

Lokacija in termin 
Tečaj bo potekal enkrat na teden, vsak torek od 18.00 do 20.00, na plezalni steni Škofijske klasične gimnazije v Šentvidu. V sklopu tečaja bomo organizirali plezalne izlete v naravi (v soboto ali nedeljo, po dogovoru sproti). Med prazniki in počitnicami tečaj odpade.

Naslednji začetni tečaj bo potekal predvidoma jeseni 2024.
Za predhodno prijavo pišite na plezanje.kokalj@gmail.com.

Prijave in cena tečaja 
Obvezna je prehodna prijava po e-pošti na plezanje.kokalj@gmail.com. Na tečaj se lahko prijavite vsi, ki ste starejši od 15 let. Prijave zbiramo do zasedbe mest. Tečaj znaša 240 € na plezalca. Plačilo je možno poravnati pri vratarju ob prvem obisku (plačilo je možno samo z gotovino) ali prek spletne banke (račun pošljemo po e-pošti). V ceno je všteto poučevanje, organizacija in oprema.

Oprema
Priporočljivo je, da tekom tečaja tečajniki uporabljajo svoje plezalne copate (plezalnike) in plezalni pas. Za ostalo opremo (vrvi, varovalo, kompleti ...) je poskrbljeno.

Ključne vsebine tečaja 
·  na kratko o športnem plezanju,
·  tehnika plezanja in varovanja,
·  vozli,
·  plezanje v vodstvu, vpenjanje,
·  spuščanje z vrvjo, prevezovanje,
·  napotki za varno plezanje

Kako do stene ŠKG? 
Športna dvorana ŠKG se nahaja v kompleksu Zavoda sv. Stanislava, Štula 23, 1210 LJ Šentvid (google maps). Po parkirišču zavoda se peljete naravnost, telovadnica se nahaja za gimnazijo (vstopate skozi ločen vhod po stopnicah). Parkiranje je možno pred vhodom.