Galerija   

TEKMOVALCI

14.10.2017

Iskreno čestitamo naši Zali Peklaj za 5. mesto v kategoriji Cicibani na plezalni tekmi v težavnosti, ki je potekala v soboto, 14. oktobra 2017, v Slovenski Bistrici.






28.5.2017


Iskreno čestitamo našim mladim tekmovalcem za izjemne rezultate na tekmi v Šenčurju. Maruša Podobnik je osvojila 1. mesto in postala zmagovalka Zahodne lige, Zala Peklaj pa se je uvrstila na 3. mesto, skupno 3. mesto Zahodne lige.

Čestitke tudi vsem ostalim tekmovalcem za izjemno uspešno plezalno sezono!







17.12.2016

Naši plezalci so ponovno navdušili na tradicionalnem božičnem tekmovanju v hitrostnem plezanju na Jesenicah. Naš klub so zastopali: Ažbe, Tira, Emmanuel, Maruša, Tim, Katarina in Martin. Iskreno čestitamo vsem za vrhunske uvrstitve! 










19.12.2015

Na božičnem tekmovanju v hitrostnem plezanju na Jesenicah si je naš klub priplezal dve medalji. Zala Peklaj je zasedla 2. mesto, Zarja Kosin pa 3. mesto, obe v kategoriji starejše cicibanke. Bravo punci! Čestitke tudi vsem ostalim tekmovalcem: Maruši, Titu, Daši, Nejcu, Zarji in Niki.




10.12.2015

Čestitke tudi našemu Jonu Vehovarju, ki je zasedel 1. mesto na Roofovi plezalni ligi v kategoriji "Amaterji". Čestitamo!


foto: Denis Milošič

. . .



TEKMOVALCI V LETU 2014/2015



V sezoni 2014/2015 smo tekmovali z devetimi registriranimi tekmovalci. Z našo tekmovalno sekcijo treniramo na OŠ Valentina Vodnika, bolder steni Gimnazije Šiška, na Škofijski klasični gimnaziji, po potrebi pa organiziramo tudi izlete v naravo. Program je prilagojen invdividualnemu napredku tekmovalca. 

TEKMOVALNA SKUPINA - DOLGOLETNI DOSEŽKI KLUBA

Prvi trener selekcije je bil Borut Kavzar, za njim Matjaž Jeran. Nekaj let je tekmovalke in tekmovalce treniral tudi Urh Čehovin. Za naše Mlade upe pa sedaj skrbita Denis Milošič in Polona Dobrovoljc. Vrsto let smo bili vodilni klub v Ljubljani s številnimi stopničkami na DP v športnem plezanju. Prav tako smo prispevali vrsto državnih reprezentantov. Naši tekmovalci so leta 2007 osvojili skupno 4. mesto, leta 2008 in 2009 pa skupno 6. mesto na DP Slovenije v športnem plezanju.

Leta 2009 je Ana Ogrinc postala vice prvakinja na svetovnem mladinskem prvenstvu, ki ga je gostilo mesto Valence v Franciji - osvojila je srebrno kolajno v kategoriji mladink. Decembra 2009 je komaj osemnajstletni Klemen Kejžar dobil prestižno finalno tekmo v članski konkurenci v Kranju.

V sezoni 2010 je Katja Kadič v kategoriji starejših deklic osvojila državno prvenstvo tako v težavnosti kot v balvanskem plezanju. Poleg tega je letos nastopila za člansko državno reprezentanco na svetovnem pokalu v Logu pri Dragomerju. Ani Ogrinc je letos uspelo splezati svojo prvo smer z oceno 8b, in sicer Mrtvaški ples v Mišji peči. Da je v formi je dokazala že z drugim mesto med članicami na tekmi DP v Šmartnem  pri Litiji. Polona Dobrovoljc je v letu 2010 v balvanskem plezanju, kljub poškodbi, delila drugo mesto med mladinkami.

Izreden dosežek je dosegel tudi Klemen Kejžar, ki je v Rodellarju na pogled splezal petintridestmetersko smer Les Chacals z oceno 8b.

Aktualne dosežke in rezultate naših tekmovalcev si lahko ogledate na spletni strani Komisije za športno plezanje. V letu 2013 smo začeli iskati mlade upe, ki so začeli z tekmovanji Zahodne lige pa tudi državnim prvenstvom. 

Vse, ki vas zanima tekmovalni program v naši selekciji in ste pripravljeni redno trenirati, vabimo na informativno srečanje. Za informacije nam pišite na plezanje.kokalj@gmail.com ali pokličite 041 569 530 (Andrej).

Starejši tekmovalci  trenirajo na različnih lokacijah. Mladi upi pa na Gimnaziji Šiška ob ponedeljkih in  četrtkih. Po dogovoru s trenerji se lahko priključite tej skupini v kolikor imate tekmovalne ambicije.